Делфийският икономически форум тази година ще се проведе между 10 и 13 април

0

Тазгодишният Делфийски икономически форум, който привлича присъствие от цял свят, ще се проведе между 10 и 13 април, каза организаторът на форума Симеон Цомокос на пресконференция в Атина днес, предаде АНА–МПА.

Темата на деветото издание на форума е „Големият преход“, която ще се фокусира върху многостранните преходи, които светът преживява в геополитиката, климата, технологиите и няколко други сектора, каза още Цомокос.

Както и предишни години, Делфийският икономически форум се провежда под егидата на гръцкия президент Катерина Сакеларопулу. Тя също така ще открие форума.

Очаква се на форума да присъстват над 1000 лектори от 70 страни, световни лидери и официални лица, сред които украинският президент Володимир Зеленски и генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Матиас Корман, европейски комисари и други.

Шестте централни тематични стълба на форума са геополитика, планета, устойчива икономика и финанси, бъдеще, хора и образование и проблемите на радикалните преходи в тях. 

Гръцките теми ще бъдат представени в тематични единици (например здравеопазване, образование, бизнес, зелен преход, инфраструктура и недвижими имоти и други). По време на форума ще има и поредица от дискусии в чест на 50-ата годишнина от възстановяването на демокрацията в Гърция (1974 г.) и 20-годишнината от Олимпийските игри в Атина (2004 г.).

Програмата на форума е разработена в сътрудничество с големи гръцки и международни мозъчни тръстове и фондации. Около 30 мозъчни тръста и международни организации от 70 страни и 800 свързани лектори в над 25 специалности са включени в списъка с лектори на Делфийския икономически форум.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук