Делян Добрев: Не мисля, че кабинетът на Главчев е съгласуван с някого от ГЕРБ

0

„Не мисля, че кабинетът на Главчев е съгласуван с някого от ГЕРБ. Не съм му звънял дори да му честитя, за да не излезе, че му се меся в работата. Чувам кулоарни слухове, че ще има сегашни министри, които ще останат – сред тях земеделският и транспортният министър“, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред NOVA.

По думите му Николай Павлов няма да бъде служебен министър на енергетиката, но е възможно това да е Владимир Малинов. „Когато ГЕРБ прави кабинет, ние носим ясна отговорност за имената, които предлагаме“, допълни той.

Добрев определи задържания по разследването за контрабанда и подкупи в Агенция „Митници“ Николай Николов-Паскал като митично лице, свързано с незаконна дейност от години.

„От известно време се чува, че пак се занимава с тази дейност. Първият път, когато чух за канали за контрабанда, беше преди 2 години – по време или малко след първия служебен кабинет. Ставаше дума за камиони с тухли, за които се твърди, че всъщност са били маркови дрехи. Последно се чува, че си вървят канали, които въпросният Паскал е организирал още преди години, защитаван от държавата. ГЕРБ свали контрабандата на цигари от 23 на 3%. През последните 10-15 години не е живял в България, а в Гърция. А Денков прави опити да отклони темата другаде“, коментира още Добрев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук