Деница Сачева: С мантрата „експерти“ е ясно, че не се търси решение

0
  • С мантрата „експерти“ е ясно, че не се търси решение, а само да се представи нещо пред хората, което да изглежда добре. 

Това заяви пред БНР Деница Сачева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС и номинирана за социален министър в проектокабинета на Росен Желязков, който не получи подкрепа в Народното събрание.

Това, което всички очакваме от политиката, може да се случи само от хора, които са политици, това е професия, за която се изискват качества, а те не са единствено експертност“, уточни тя.

Целта е не просто да се формира какъвто и да е кабинет, а такъв, който да е стабилен и да започне веднага да решава проблемите на хората„, коментира тя и добави, че едно бъдещо правителство не би имало 100 дни толеранс, затова в него трябва да влязат хора, които „с летящ старт да започнат да работят веднага“.

Много неща, свързани с ПВУ (Плана за възстановяване и развитие), бяха придвижени напред в 49-ия парламент, посочи Сачева и уточни, че не е достатъчно.

Сачева отхвърли съмненията, че партия ГЕРБ не е имала желание да има правителство и подчерта, че еопорка твърдението, че ГЕРБ за 7-и път не успя да състави правителствоза последните 3 години: 

„Не е факт това, защото предишният кабинет се случи благодарение на подкрепата на ГЕРБ и това беше правителство „Денков – Габриел“. Некоректно е да се изпуска името Габриел от него“.

По думите ѝ процедурата с връчването на мандати за съставяне на правителство трябва да бъде изчерпана, но „изборите остават единственият работещ за момента вариант„:

„Макар да сме първа политическа сила ние също сме изгубили избиратели и трябва да направим необходимото, за да предложим на хората, които са се отдръпнали от ГЕРБ, конкретни политики и път за действие“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук