Денков откри МС с призив за работа, Мария Габриел отсъства

0
сн. БТА

В отсъствието на вицепремиера в оставка Мария Габриел започна днешното заседание на правителството. 

За провеждането му бе съобщено малко преди в сградата на Народното събрание да приключи брифингът на партия ГЕРБ – с участието на Мария Габриел и Бойко Борисов.

Към министрите премиерът Николай Денков отправи призив:

„В управлението на една държава значение имат само решенията, които се вземат от Министерски съвет, Народното събрание и другите институции в държавата. Затова трябва да се абстрахираме от всякакви емоции и да си вършим работата. Продължаваме да работим както досега, докато бъде избрано ново правителство“.

От сградата на Министерски съвет преди началото на заседанието си тръгнаха съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов. Четвъртият Асен Василев участва в днешното редовно заседание.

В дневния ред на министрите има 43 точки. Министрите в оставка ще определят групите пътници, ползващи право на безплатни и с намаления цени при пътувания с жп транспорт, както и размерът на намаленията.

С решение се издава държавна гаранция за тази година по Закона за кредитиране на студенти и докторанти. 

Допълнителни трансфери се отпускат по бюджета за тази година за Българската академия на науките и държавните висши училища.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук