Денков: Този проектосъстав за нас е неприемлив

0
сн. БНТ

В пакет вървят както споразумението – текстът е ясен и конкретен, така и съставът на Министерския съвет. До вчера нямахме яснота ще бъде ли подписано споразумението или не, до вчера ни беше казано, че няма да бъде подписано. Вече имаме съгласие, че това споразумение ще бъде подписано. Ако трябва ще доуточним още текстовете и можем да погледнем състава на Министерския съвет. Нашето разбиране е, че трябва да бъдат подписани заедно. Сутринта това, което беше представено като проектосъстав, ние го виждаме за първи път, в този вид за нас е неприемливо. Тепърва ще обсъждаме и състава. След като приключат преговорите, когато има общо съгласие, тогава с Мария Габриел можем да ви кажем какво може да бъде прието от двете страни. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков.

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Да получат мандата в президентството влязоха членовете на преговорния екип на ГЕРБ-СДС, придружени от премиера в оставка Николай Денков и съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков. Преговорният екип на ГЕРБ и представителите на ПП-ДБ дойдоха със закъснение в президентството.

От ГЕРБ-СДС номинираха пред президента официално Мария Габриел като кандидат за премиер.

Вицепремиерът в оставка Мария Габриел заяви, че преговорите продължават още този следобед и че имат нужда от още 24 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук