Ден пореден: Къде ще протестират земеделците днес?

0
сн. БТА

И днес земеделските производители от Ямболска област ще блокират изходите към АМ „Тракия“. Между 10 и 15 часа ще бъде спряно движението в района на селата Дражево, Кабиле и Веселиново. 

Затворен в тези часове ще е и пътят между Ямбол и Сливен. Преустановен ще е трафикът на международния път от ГКПП „Лесово“ към п. в. „Петолъчката“. Протестиращи заявиха, че ще опитат да блокират магистралата и в двете посоки на пътен възел „Хаджидимитрово“.

Фермери от област Кърджали ще затворят за час международния път за Гърция. Акцията ще се проведе на пътен възел „спирка Джебел“ между 11 и 12 часа. За БНР председателят на „Обединени български животновъди“ Бойко Синапов каза, че протестите са резултат от нерешените проблеми в сектора:

„Това са проблеми, натрупани във времето. Това нещо, за което в момента се дебатира, трябваше да се реши много отдавна. Говорим за извънредни ситуации, които цял ЕС каза, че тези средства трябва да се дадат – т. нар. „украинска помощ“. Но не е само това проблемът. Ще продължим да си защитаваме интересите“. 

В 11 часа производителите от област Благоевград ще се съберат на международния път Е-79 –  край полигона на областния център. Фермерите се подготвят за масов поход към столицата в началото на следващата седмица. Сред основните им искания са оставка на земеделския министър Кирил Вътев и отмяна на готвените от догодина рестрикции. 

Продължават фермерските блокади и в Плевенско. Очаква се между 10 и 15 часа да бъде затворен главният път София – Русе – при село Горни Дъбник и при град Славяново, както и на пътят Плевен – Ловеч при село Брестовец. 

В Пловдивско протестиращите ще се съберат в 10 часа на кръговото кръстовище край село Труд и ще го блокират. По-късно се очаква да затворят и двете платна на АМ „Тракия“. В уведомлението, което са изпратили от местния съюз на зърнопроизводителите до кмета на община Марица се посочва, че това ще стане за периода от 12 до 14 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук