Депутатите се събират на извънредно заседание

0

На извънредно заседание от 13:00 часа Народното събрание ще изслуша служебния премиер Димитър Главчев във връзка с осъвременяването на пенсиите от 1 юли т. г., според информация, публикувана на сайта на парламента. 

Миналата седмица председателският съвет на Народното събрание реши във вторник (21май) да се проведе извънредно пленарно заседание по искане, внесено от народни представители от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ). 

В дневния ред е включен и проект на решение, предложен от ПП-ДБ, с който се задължават представителите, определени от Министерски съвет в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, да подкрепят решение за осъвременяване на пенсиите по чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване в размер на 11 %. 

Трета точка на заседанието е освобождаване на Александър Мумджиев от длъжността инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) заради постъпило от него уведомление. Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до заместник-председателя на 49-ото Народно събрание Росица Кирова доклад на Районна прокуратура-Враца с данни за непристойно, срамно и силно уронващо престижа на съдебната власт поведение на Александър Мумджиев, а в позиция от Инспектората към ВСС съобщиха, че предлагат Мумджиев за освобождаване. 

От „Възраждане“ вече заявиха, че няма да участват в извънредното заседание днес, напомня БТА.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук