Депутатите ще обсъдят дали да се създаде временна комисия, която да провери за наличие на нерегламентирано влияние в правосъдната система

0
сн. БТА

Депутатите ще обсъдят днес проект на решение за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаност на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика, предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица.

Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на Народното събрание (НС) парламентарните групи могат да предлагат точки в дневния ред, които се включват задължително за разглеждане. От „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) са предложили за обсъждане проекторешението за създаване на временна комисия, която да провери за наличие на нерегламентирано влияние в правосъдната система. 

Вчера от ПП-ДБ заявиха, че ще внесат проекторешение за създаване на такава комисия и предложиха изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в парламента по повод убийството на Мартин Божанов. Парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС също вчера внесоха в  парламента проект на Решение за създаване на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса.

От “БСП за България” са предложили днес депутатите да разгледат проект на решение за създаване на Временна комисия по повод изграждането на „Национална многопрофилна детска болница“ в София.

В проектопрограмата на парламента за тази седмица е включено проекторешение за попълване на състава и ръководството на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, както и първото четене на законопроекти за изменение на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Първа точка в четвъртък се предвижда да бъде първото четене на законопроекти за изменение и допълнение на Кодекса на труда, а в петък – второто четене на промени в Закона за закрила и развитие на културата. В петък е предвиден и редовен парламентарен контрол.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук