Дрон се вряза във висока бизнес сграда в Москва, съобщи кметът Сергей Собянин

0

Дрон се вряза във висока бизнес сграда в деловата зона „Москва сити“ на Москва, съобщи рано тази сутрин кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от Франс прес.

Собянин информира за няколко дрона, които са летели в посока Москва. Кметът изтъкна, че повечето от тях са били свалени от силите за противовъздушна отбрана. Един от дроновете обаче се е врязал в една от бизнес сградите в „Москва сити“.

„Един от дроновете се вряза в същата сграда в „Москва сити“ като миналия път, заяви Собянин в „Телеграм“, имайки предвид атаката с дронове, засегнала „Москва сити“ в нощта на събота срещу неделя.

Изявление във връзка с атаката тази нощ направи и руското министерство на отбраната.

„През нощта на 1 август бе пресечен опит за терористично нападение на киевския режим с безпилотни летателни апарати срещу обекти в град Москва и в Московска област. Във въздуха, със средства за противовъздушна отбрана, са унищожени два украински дрона“, се казва в изявление на ведомството.

Министерството съобщи, че трети дрон е бил заглушен със средства за радиоелектронна борба и се е разбил на територията на комплекса от нежилищни сгради „Москва сити“.

Кметът Собянин заяви, че при врязването на дрона в бизнес сградата е повредена фасадата на сградата на 21 ѝ етаж. Няма пострадали вследствие на врязването в сградата, поясни Собянин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук