Експерти съветват: Не съхранявайте тези продукти в хладилник

0
сн. Пиксабей

Докато са в хладилника, някои продукти губят полезните си съставки. Ето някои зеленчуците и плодовете, които трябва да се съхраняват на друго място, според мнение на диетолози и експерти.

Домати и плодове с костилки

При съхранение в хладилник доматите, сливите, прасковите и черешите променят вида си, а ароматът им отслабва. Най-добре е да ги съхранявате на друго място.

Авокадо
По-добре е да съхранявате този екзотичен плод на тъмно и сухо място, за да узрее по-добре и да стане мек. Можете да добавите ябълка заедно с него, за да ускорите процеса на зреене.

Лук и чесън
Лукът и чесънът издържат най-дълго на хладно, сухо и тъмно място. Торбата трябва да е плат или хартия, но не и целофан, защото растенията трябва да дишат.

Картофи
Картофите също не трябва да се съхраняват в хладилник. Също така е важно да се уточни, че картофите не бива да имат време да покълнат, защото тогава те ще развият свойство, което е опасно за здравето.

Пъпеш
Можете да съхранявате пъпеш в хладилник. Но това ще го направи по-малко сочно. Преди сервиране трябва да го оставите за известно време на стайна температура, за да се стопли и да стане по-вкусен.

Ананас
Ананасите, за разлика от много други плодове и зеленчуци, не узряват след нарязване, така че трябва да изберете най-зрелия плод и да го изядете възможно най-бързо. Не трябва да го съхранявате в хладилник.

Царевица
Хладилникът няма да навреди на царевицата, но не е нужно да заемате място в хладилника с кочаните, защото не се разваля бързо.

Тиква
Тиквата също се съхранява добре на рафтовете, защото има дебела кора. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук