„Есте Лаудер“ и „Снап“ съкращават общо над 3600 служители

0
сн. АП

Технологичната компания „Снап“ (Snap), която управлява социалната мрежа „Снапчат“ (Snapchat), съкращава приблизително 530 души в целия свят, което се равнява на около 10 на сто от всичките й служители, предаде Асошиейтед прес.

„Снап“ оценява очакваните си разходи, свързани със съкращенията, на между 55 милиона и 75 милиона долара. Те ще се предимно за изплащане на обезщетения на уволнените служители.

Това е поредната технологична компания, която предприема съкращения на служители.

Още една корпорация – „Есте Лаудер“ (Estee Lauder), ще уволни значителен брой от работещите за нея. От работа ще бъдат освободени до 3100 души, което представлява между 3 и 5 на сто от служителите на компанията в целия свят.

„Есте Лаудер“ очаква разходите, свързани със съкращенията, да достигнат между 500 и 700 милиона долара преди данъчно облагане. Компанията прогнозира, че заради съкращенията ще спестява по между 350 милиона и 500 милиона долара годишно. 

Гигантът в сектора на козметичната индустрия отчете спад на печалбата и на приходите си през последното тримесечие на миналата година. Това става на фона на слабите му продажби в Китай, посочва АП.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук