Живко Коцев оттегля оставката си: Беше подадена под психологически и морален натиск

0
сн. БГНЕС

Досегашният главен секретар на МВР Живко Коцев заяви, че иска да оттегли подадената си оставка. „Заставам пред вас с ясното съзнание и воля да оттегля своята подадена оставка. Тя беше провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск“, заяви Коцев на извънреден брифинг от Министерския съвет в присъствието на премиера в оставка Николай Денков. 

„Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз самият съм служител повече от 30 години. Кариерата ми е преминала в правоохранителните структури. Първоначалната ми реакция бе на огромно разочарование, обида и болка за отношението към мен. Забелязвам, обаче, че срещу мен се развива грозна кампания. Срещу мен стои сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, като професионалист. Мен и моите близки“, посочи той. 

Той заяви, че от сряда насам не спират спекулациите и внушенията спрямо него и личността му. 

„Очаквам в следващите дни това да добие невиждани мащаби, да се разгърне в още по-голям спектър. Очаквам всичко. Освен това днес моята оставка беше използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това обстоятелство ме ангажира и задължава. Мой морален дълг е да се върна и да работя“, каза още Живко Коцев. По-рано през деня посоченият за служебен министър-председател Димитър Главчев представи списъка с предложените от него служебни министри, като за служебен министър на Министерство на вътрешните работи (МВР) стана ясно, че остава Калин Стоянов, който беше и „ябълката на раздора“ между партиите в сглобката. 

БГНЕС

Премиерът в оставка Николай Денков потвърди думите на Живко Коцев и заяви, че е разговарял с него, а за ситуацията е запознат и президентът Румен Радев. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук