Загиналите при терористичното нападение в Москва вече са над 60

0
сн. АП

Броят на загиналите при терористичния атентат в Москва надхвърли 60, съобщиха от руския Следствен комитет, като предупредиха, че той може да се увеличи.Руското министерство на извънредните ситуации публикува списъци, в които фигурират 99 пострадали, настанени в 12 болници. По-рано здравният министър Михаил Мурaшко съобщи за 115 души, приети в лечебни заведения.

Вчера неизвестни нападатели откриха стрелба и предизвикаха голям пожар в търговски център в едно от московските предградия, чието гасене все още продължава. Точният брой на извършителите не е известен, но издирването им е в ход. Според следoвателите те са били въоръжени с автомати „Kалашников“ и са имали голямо количество боеприпаси. 

Съединените щати разполагат с разузнавателна информация, която потвърждава участието на „Ислямска държава“ в нападението.Това заяви за „Ройтерс“ американски представител, според когото през последните седмици Вашингтон е предупредил руските власти за възможността от атака. 

Ислямистите поеха отговорност за станалото, но без да дават никакви подробности.

Президентът Владимир Путин е пожелал бързо оздравяване на ранените и благодарил на лекарите за работата им, съобщи вицепремиерът Татяна Гoликова, която е разговаряла с държавния глава. Путин все още не е направил официално изказване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук