Започнаха встъпителните изявления по наказателното дело срещу Тръмп

0
сн. БГНЕС

В Ню Йорк започнаха встъпителните изявления в безпрецедентния наказателен процес срещу бившия президент и настоящ фаворит на републиканците за президентската надпревара Доналд Тръмп. 

Съдията по делото Хуан Мърчан заяви, че встъпителните аргументи ще бъдат изнесени от екипа на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг и адвокатите на защитата на Тръмп. 

В петък, след избор, продължил 4 дни, пред съда се закле пълното жури от 12 съдебни заседатели, плюс шестима резервни. 

Очаква се пред съда да се изправи и първият свидетел – Дейвид Пекър, бивш издател на National Enquirer, който е призован от обвинението. 

Доналд Тръмп, който е почти сигурният кандидат на Републиканската партия в предстоящата през ноември надпревара за Белия дом, е обвинен от окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг по 34 точки за фалшифициране на бизнес записи от първа степен. Обвиненията са свързани с предполагаеми тайни плащания на пари на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниелс преди президентските избори през 2016 г., за да бъде купено мълчанието ѝ след нейни твърдения за предполагаема афера с Тръмп. 

Бившият президент вече заяви, че е невинен по всички обвинения, наричайки процес „политическа чистка“. 

Делото срещу Тръмп е единственото по едно от четирите криминални обвинения срещу него, което ще се проведе преди изборите. Но ако бъде признат за виновен, то може да му донесе глоба и ефективна присъда от до 4 години лишаване от свобода.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук