Зеленски: Нито една страна не може да устои на подобен терор

0
сн. БТА

Светът трябва да отговори решително на руските действия, каза в емоционално обръщение украинският президент Володимир Зеленски след руските атаки през изминалия ден.

И изтъкна, че нито една страна не би могла да устои сама на подобен терор.

„Само през тази седмица руските терористи са използвали близо 400 управляеми авиационни бомби, повече от 50 дрона „Шахед“ и над 40 ракети. Нито една страна в Европа не би могла да устои сама на такъв натиск. И затова е важно да сме заедно – всички онези, които ценим живота и които не искаме този терор да стигне до други нации. Всички лидери и международни организации трябва да отговорят твърдо на действията на Русия. Путин не иска никакъв мир – иска само война и смърт. Не го интересува кого ще убие. Основната му цел е да унищожава. Първо Украйна и украинците, а след това вас, скъпи партньори“, каза Володимир Зеленски, както и отбеляза, че от началото на февруари Украйна е упяла да свали само 15 военни самолета. И изтъкна важността на военната помощ, за да бъде спасен животът на много украинци.

В канала си в Телеграм украинският президент заяви, че блокираната границата с Полша от протестиращи фермери е надхвърлила „както икономиката, така и морала“. Полските фермери са недоволни от неконтролирания внос на украински селскостопански продукти.

Междувременно –  германският министър на отбраната Борис Писториус заяви, че Русия се опитва да посее раздори в Германия и да я дестабилизира:

„Публикацията със сигурност е резултат от предварително съгласуване и хореография. Задачата й е да подсили баснята, че ние работим за война с Русия, което е пълен абсурд, защото нашето намерение е да помогнем на Украйна в справедливата ѝ борба в защита от Русия. … В края на краищата най-важното е да останем сплотени и да не позволяваме на Путин да ни разедини. Той иска точно това и ние трябва да му се противопоставим“.

Коментарът му беше по повод публикуването в руските медии на подслушан разговор между висши германски военни, в който се обсъжда възможността за доставяне на далекобойни ракети за Украйна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук