Избраха същите зам.-председатели на Столичния общински съвет

0
сн. БТА

Потвърден е изборът на заместник-председатели на Столичния общински съвет (СОС), които бяха избрани на 8 февруари. 

Прегласуването се наложи, след като областният управител на София Вяра Тодева върна за преразглеждане решенията отпреди 2 седмици, тъй като нарушавали закона.

Заместник председатели на съвета вече са Георги Георгиев от ГЕРБ – СДС, Диана Тонова от „БСП за България“, Вили Лилков от „Синя София“, Севдалина Петрова – независим общински съветник, отцепила се от „Възраждане“

  • Комисиите

Коалиция ГЕРБ-СДС имат председатели в 5 комисии, членове на „Продължаваме промяната“-„Демократична България“-„Спаси София“ оглавяват 2 комисии, от Коалиция „БСП за България“ – 4. Две комисии имат за председател независими общински съветници, отцепени от „Възраждане“, Има такъв народ имат 1 комисия.

Най-голямата група в СОС – на ПП-ДБ-Спаси София остана само с две комисии, в които имат председател. Бонка Димитрова си даде отвод и отстъпи комисията по корупция на ГЕРБ-СДС, като председателското място бе заето от Антон Хекимян.

Кметът на София Васил Терзиев обобщи:

„Всички са доволни от това какво им се е паднало. Това беше една дума, която много ми хареса – какво им се е паднало, и явно само на представителите на „Продължаваме промяната-Демократична България“ и Спаси София не им се е паднало това, което са искали, което са отстоявали, въпреки че за конкретни комисии смятаме, че имаме най-подходящите хора, хора с опит. Единственият архитект не му се дава шанс да бъде начело на Комисията по архитектура, въпреки че тя е била и експерт в предишните години. Аз това, което се надявах да видя, е разпределение на председателските места, което е базирано и с някаква политическа логика“.

Терзиев обяви, че с администрацията обмисля да се именуват улици на загиналия в руски затвор опозиционер Алексей Навални и на юриста Кристиан Таков

Кметът обаче уточни, че темата за имената на улиците в София трябва бъде обсъждана, но моментът за това не е сега. 

Докладът за санирането отпадна още в началото на днешното заседание на Столичния общински съвет.

Във вторник, 27 февруари, Общинският съвет ще се събере на извънредна сесия, на която ще бъде обсъден проекта за „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук