Изграждат най-дългата пешеходна крайбрежна алея в Кипър – 14 километра в Пафос

0

Започва изграждането на най-дългата пешеходна крайбрежна алея в Кипър. Тя ще покрие разстояние от 14 километра по западния бряг на острова. Новата инфраструктура ще обогати туристическия продукт в известния курортен район в област Пафос.

Изпълнението на проекта навлиза във финален етап, след като в края на юли бе обявен търгът за него, съобщиха от община Пея на западното крайбрежие на острова, на чиято територия ще се намира бъдещата крайбрежна улица.

Резултатите от търга се очаква да станат ясни през септември и да започне самата работа по алеята. Тя трябва да е готова до 18 месеца.

Новият градоустройствен проект ще бъде изпълнен в две фази.

В първата, която ще струва около 2,5 млн. евро, ще бъдат изградени 2 километра от алеята, както и амфитеатър, фитнес зала на открито, баскетболно игрище, павилион, беседка и детска площадка по нейното протежение.

Във втората фаза ще бъде достигната цялата дължина от 14 километра.

Новата крайбрежна пешеходна алея ще разнообрази и обогати местния туристически продукт, подчертаха от общината. Тя ще предложи на многобройните гости в района, известен с природни и исторически забележителности, нови места за отдих, спорт и забавление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук