Израелската армия атакува позиции на „Хизбула“ в Сирия

0
сн. АП

Израелската армия днес отново атакува позиции на проиранската милиция „Хизбула“ в Сирия, съобщи ДПА. 

Армията заяви, че е атакувала военна инфраструктура, която „въз основа на точни разузнавателни данни е била използвана от терористичната организация „Хизбула“ на сирийския фронт“. 

Първоначално информацията не можеше да бъде проверена по независим начин. 

„ЦАХАЛ държи сирийския режим отговорен за всички дейности, които се извършват на негова територия“, заяви армията.

Израел бомбардира цели в Сирия с цел да порази персонала на иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР) и проиранските милиции, включително ливанското движение „Хизбула“, базирани там. Целта на Израел е да попречи на Иран и съюзените с него милиции да разширят военното си влияние в Сирия.

Израелските нападения срещу Сирия се увеличиха след началото на войната в Газа между Израел и палестинската войнствена организация „Хамас“ преди шест месеца, обобщава ДПА.

След нападението срещу комплекса на иранското посолство в Дамаск на 1 април милицията „Хизбула“ заяви, че нападението ще има последствия. Иран, който обвинява Израел за нападението, също заплаши да отвърне на удара. 

„Хизбула“ контролира южната част на Ливан по границата с Израел. Милицията е активна и в Сирия. Там тя се сражава заедно с правителствените сили на сирийския президент Башар Асад. Иран и Русия са най-важните партньори на Асад.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук