Изслушване на служебния премиер Димитър Главчев в рамките на парламентарен контрол

0

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова ще отговарят на въпроси на депутати в първия блиц контрол в 50-отото Народно събрание. 

В програмата на парламента е включено изслушване на служебния премиер Димитър Главчев относно уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“. Вносители на искането за изслушване са депутати от ПП-ДБ. Според Атанас Атанасов промените в ръководствата на четирите служби, направени от април до средата на юни, са скандални.

В парламентарния контрол ще участват само представители на кабинета. Въпросите към служебния премиер Главчев са по темата на изслушването.

Кристина Петкова от ПП-ДБ го пита на какви правни основания са освободени зам.-председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Димитър Костов, зам.-председателят на ДАНС Петър Петров и съставът на Държавната комисия по сигурността на информацията начело с ръководителя й Цвятко Георгиев.

Най-много въпроси – 5, има към министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова, а най-малко – 1, към министъра на културата Найден Тодоров. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук