Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Гърция, Сърбия, Румъния и Турция

0

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция, Сърбия, Румъния и Турция, съобщава на интернет страницата си Главна дирекция „Гранична полиция” на МВР по данни към 6:00 часа.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ за товарни  автомобили на изход. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.
През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на ГКПП „Калотина“ на границата със Сърбия. Граничните проверки на пункта се извършват на седем работни места за влизащи леки коли и на шест работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

През празничните дни временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“ за товарни автомобили на изход. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

До 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 ч.

На границата с Турция трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“.

Трафикът е нормален на всички ГКПП на границата с Република Северна Македония.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук