И Марин Димитров ще чака в ареста делото за ОПГ с Банкова и Живко Коцев

0

Софийският градски съд задържа под стража хасковския бизнесмен Марин Димитров. Заедно със сина му Стефан, бившата шефка на Митниците Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, той е обвинен за участие в организирана престъпна група за контрабанда и корупционни престъпления. 

Димитров беше задържан преди десетина дни заедно с Банкова и сина си Стефан, но заради здравословни проблеми постъпи в болница. Така се наложи прокуратурата едва сега да внесе искане за неговото задържане под стража, което, на първа инстанция, Софийският градски съд уважи, но може да бъде обжалвано пред Софийския апелативния съд. В съдебната зала стана ясно, че към момента от материалите по делото не се установява Марин Димитров да има връзка с цигарите без бандерол. 

Съдът прие, че няма опасност обвиняемият да се укрие, защото сам е дошъл в съдебната зала. Характерът и тежестта на обвинението обаче се оказаха достатъчни, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Съдът изтъкна изключителната обществена опасност, включваща много лица и то на висши държавни длъжности, в което видя и предпоставка за задържането му под стража. 

„Фактът, че има лица, които са с различна мярка от „задържане под стража“ е решение на прокуратурата, а не на съда“, записа в мотивите си съдът, визирайки двайсетте хиляди и парична гаранция на Живко Коцев. Съдебния състав се позова и на съдебно-медицинска експертиза, която показала, че здравословното състояние на Димитров е добро.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук