Йотова за Денков: Нека не допускаме водене на лична външна политика

0

„Имахме в редовното правителство на г-н Кирил Петков опит за две външни политики. Нека не изпадаме в другата крайност, сега да имаме лична външна политика“, така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в Сухиндол спора в некоалицията за външно министерство при ротацията.

Тя определи като гаф изказването на министър-председателя Денков, че ПП трябва да има своя излаз навън и затова министърът на външните работи трябва да е от техните редици.

„Ние имаме нужда от много сериозна личност за външен министър, който има своите контакти в Европа, защото това лоби е изключително важно и полезно за България. Външната политика на България може би има нужда най-много от национален консенсус, за да имаме авторитет и навън, допълни Йотова.

„Аз познавам работата на г-жа Габриел още като евродепутат, след това като еврокомисар. Тя е добър външен министър и дори да има друг, според мен тя като министър-председател трябва да наблюдава този ресор“, каза вицепрезидентът.

Илияна Йотова е гост на празника на Сухиндол Трифон Зарезан. Тя поздрави жителите му и заедно с кмета Пламен Чернев ще зареже ритуално лозята на винарския град.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук