Кабинетът предлага Радев да ръководи делегацията ни на срещата на НАТО във Вашингтон

0
сн. БГНЕС

Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции за участие на България в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните – членки на НАТО, която ще се проведе от 9 до 11 юли във Вашингтон, САЩ.

Това съобщи правителствената пресслужба.

Позициите не са публикувани, като приложенията са само за служебно ползване. Кабинетът предлага на държавният глава Румен Радев да ръководи българската делегация за срещата и съобразно хода на дискусията да изложи приетите от Кабинета рамкови позиции.

Като ръководител на делегацията ни и въз основа на рамковите позиции президентът ще може да одобрява и утвърждава документите, представени на вниманието на държавните и правителствените ръководители, включително заключителното комюнике от срещата.

С правителственото решение е утвърден и състав на делегацията ни във Вашингтон. Освен президент и премиер в нея са включени министърът на отбраната, Началникът на отбраната, постоянният представител на България към НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, директори на дирекции в Министерският съвет и други служители от двете ни институции.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук