Как е правилно да се спи

0

Много хора се интересуват как да спят правилно. Както се оказва, позицията на тялото по време на сън играе важна роля за нашето здраве, информира Parade. Според кардиолога д-р Ригвед Тадвакар от здравния център на Провидънс, „спането на една страна е по-добро за поддържане на дихателните ви пътища по-отворени и може да подобри притока на кръв от долната част на тялото ви към сърцето ви“.

При хора, които имат нелекувана сънна апнея (нарушение на дишането, при което човек може да спре да диша за кратък период от време, докато спи), спането по гръб, а не настрани, може да предизвика задържане на дишането и да влоши хъркането, „защото силата на тежестта, действаща върху тъканта на гърлото, може да блокира дихателните пътища“, обясни д-р Робърт Салазар, кардиолог в Memorial Hermann в Хюстън.

Спането по корем се счита за най-нездравословния вариант, защото затруднява дишането, причинява апнея и не е здравословен за гръбначния стълб и врата, предупреди д-р Ренато Аполито, медицински директор на лабораторията за сърдечна катетеризация в Медицинския център на университета Hackensack в Джърси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук