Калин Стоянов: МВР не разследва кой е ходил в частния клуб на Мартин Божанов

0

МВР не търси кои магистрати са ходили в SS клуб – частното заведение на убития Мартин Божанов – Нотариуса. 

„Ние работим предимно по извършеното убийство, не сме работили по посока кой и дали изобщо е ходил там“, каза вътрешният министър Калин Стоянов пред БТВ. 

Преди дни шефът на СДВР Любомир Николов намекна, че вече има заподозрян за убийството. „Той не е човек, който казва нещо случайно. Щом го е казал, има защо“, коментира Стоянов. 

28 са сигналите в МВР, свързани с Нотариуса. 22 от тях са срещу него, като повечето са за търговия с влияние и пране на пари. 

На въпрос бил ли е Мартин Божанов – Нотариуса сътрудник на МВР той обясни, че това ще се изясни в последствие. 

„От ГДБОП не е изтичала информация по посока на Нотариуса“, отговори Стоянов на обвиненията на Бойко Рашков, че е имало теч от ГДБОП.

„Автомобилите, които са били в близост до заведението и са засичани многократно, не са на МВР“, увери той. 

Отчита се спад с около 70% на опитите за нелегално преминаване на границата. 

Категорично сме готови за Шенген на всички нива, увери министърът. До средата на март се очаква България да е готова технически за присъединяването ни от 31 март. 

„Убийството на Алексей Петров е тежко поръчково убийство“, каза министърът и обясни, че поради това разследването отнема време, трябва да се разпитат множество свидетели. Министърът не даде повече подробности нито за убийството на Петров, нито за претърсените офиси на бизнесмена Васил Божков.

От другата седмица жандармерията ще връчва актове и глоби, каза още вътрешният министър Калин Стоянов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук