Киев: Ще има още дронове и войната ще се премести на руска територия

0

Правителствен комплекс в Москва беше ударен от дрон за втори път за два дни. От президентството в Киев заявиха, че ще има още дронове и войната ще се премести на руска територия.

Същевременно от украинска страна опровергаха твърденията, че военните им са атакували цивилни кораби в Черно море.

Противовъздушните системи са свалили през нощта няколко дрона в района на Москва. По думите на кмета на Сергей Собянин един от тях се е врязал във високата бизнес сграда „Москва сити“, която беше атакувана и в неделя. Повредена е фасадата на сградата на 21-ия етаж, изпочупени са стъкла. Няма пострадали. В сградата се намират офиси на три министерства.

Трудно е да бъдат проследени такива дронове, те са бавни, но могат да изминат огромни разстояния, отбелязва експерт пред Би Би Си.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира инцидента:

„Наистина съществува опасност и тя е очевидна, но се предприемат мерки. От експертна гледна точка коментар по въпроса могат да правят само военните“.

За съжаление, това е нашата нова реалност, отбелязват московчани пред западни медии.

Москва трябва бързо да свиква с войната, която ще се премести на територията на своите подпалвачи и ще си събира дълговете, заяви в Киев президентският съветник Михайло Подоляк. Според него всичко, което тепърва ще се случва в Русия, е обективен исторически процес“. Същевременно Подоляк опроверга твърденията на руското министерство на отбраната, че е осуетило опит на Украйна да атакува с безпилотни катери руски граждански плавателни съдове в Черно море.

По-рано Украйна съобщи за руско нападение с дронове срещу цивилни обекти в Харков. А също, че при обстрел на болница в южния град Херсон е загинал лекар, а медицинска сестра е пострадала.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук