Кирил Петков: ГЕРБ правят моноспектакли, за да стигнат до избори

0
сн. БГНЕС

Озадачава ме, че оценките на акад. Денков за министрите са готови от четири седмици и чакаме оценките на Мария Габриел. Нашето предложение беше дадено на ГЕРБ на 20 февруари, преди девет дни. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков по повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от по-рано днес „ако на 8 март сме се разбрали, ще вървим напред, ако не – отиваме на избори“, предаде репортер на Novini.bg.

Няма никакъв официален обратен отговор. В понеделник г-н Борисов имаше лична покана от мен да седнем и да говорим по всички въпроси. Вместо това, единственото, което разбрах днес от брифинга им, е, че те ще ни дадат техния документ в деня на оставката, а дотогава единственото, което ще се случва – ще продължат тези моноспекатакли. Няма никакъв смисъл от това. Отговорната позиция е да седнем и да говорим. Нека да ни предложат техния документ, но няма смисъл да го дават в деня на оставката. За мен има явна стратегия нещата да се бавят до последния момент. Защо – не знам, но ако накрая стане грешка, защото няма време или се опитват през пресиране на времето да постигнат някакви резултати, отговорността ще е тяхна, заяви Петков.

Не виждам никаква причина от днес до 6 март да чакаме някой да пише документ и както в последните четири седмици, да чакаме г-жа Габриел да даде оценката си за министрите, все едно датата 6 март е изненадваща. Ние я знаехме отпреди девет месеца, посочи съпредсеадтелят на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Сега имаме нова дата – 8 март, след оставката. Не ви ли се струва странно да поискате за два дни – от оставката до 8 март, да се преговори всичко, а в последните девет дни да няма нито един формален разговор, а в последните дни дори да не ни се отговори на поканата? Скептичен съм към реалната идея на колегите да се договорят с нас. Имам чувството, че се правят моноспектакли, за да стигнат до потенциални избори. Днес чух от двамата само „избори, избори, избори, избори“ и „ще ви дадем някакъв документ в деня на оставката“. Няма логика, каза още Кирил Петков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук