Кирил Петков: Докато Пеевски управлява ГЕРБ, няма да влезем в коалиция с тях

0
сн. БГНЕС

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков обяви, че няма да влиза в коалиция с ГЕРБ, независимо от резултатите от изборите, докато, по думите му, Делян Пеевски управлява тази партия.

Пред Би Ти Ви Петков предположи, че съставът на служебния кабинет, обявен по-рано днес от номинирания за премиер Димитър Главчев, е бил нареден от лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Пеевски. 

В коментар на твърдението на премиера в оставка Николай Денков, че главният секретар Живко Коцев е подал оставка вчера под натиск от висши лица в прокуратурата, Кирил Петков изрази надежда съдия Даниела Талева да се самосезира и да разследва главния прокурор. 

„Живко Коцев каза, че е бил заплашван и е под натиск от висши лица от прокуратурата. Ако това е главният прокурор и ако той е заплашвал главния секретар – това е престъпление между другото  –  и то е накарал да си подаде оставката преди два дни, това е връщане към мутренските години. Това е безумно. Ако това е вярно, се надявам да се самосезира Даниела Талева, защото вече имаме съдия, който може да разследва главния прокурор, и да започва веднага това разследване. Това е недопустимо!“.

„Това, че възможните служебни премиери са близки до ГЕРБ не е проблем. Конституционният текст казваше, че посоченият премиер трябва да съгласува служебния кабинет с политическите партии. Димитър Главчев дойде с готов кабинет с министри. Проблемът не е в Главчев, а в това кой е редил кабинета. Идеята да сложиш точно Калин Стоянов цели да взривиш демократичната общност“, посочи съпредседателят на ПП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук