Кирил Петков за разцеплението в ДПС: Това е разграждане на модела „Пеевски“

0

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ Кирил Петков видя в противопоставянето на Делян Пеевски и Ахмед Доган начало на разграждане на модела „Пеевски“.

„Това, което виждаме е, че не е само индивидуална битка. Това е бавното, явно разграждане на модела Пеевски. Тук не говорим за човека Пеевски, говорим за модела Пеевски“, коментира Петков.

Бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова поиска главният прокурор Борислав Сарафов и разследващите органи да се сезират заради съдържащите се в писмото на Доган данни за „мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби“. 

„Използват ли се българската прокуратура и българските полицейски служби като бухалки да заплашват хората и за отнемане на бизнес? Това е изключително тревожно за пореден път твърдение. Какво предприемат те? Незабавно, веднага да се направят проверки и да се понесе ясна отговорност. Абсолютно недопустимо е българските правоохранителни органи вместо да защитават хората, да се използват за страхуване и тормоз“, каза Йорданова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук