Кирил Петков настоява Денков да поеме външно министерство след ротацията

0
сн. БГНЕС

За нас ротацията е между Мария Габриел и Николай Денков като премиери. Те са много добър екип. Заставаме зад Мария Габриел и вярваме, че тя ще бъде добър премиер. Но да си премиер е тежка задача и не мислим, че може да се съвместява с външно министерство. 

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в кулоарите на парламента, след като по-рано днес представители на ГЕРБ обясниха, че в споразумението е записано, че.като премиер Габриел ще остане и външен министър, а Денков трябва да стане вицепремиер и министър на образованието.

Ясно се казва ротация и никъде няма документ, който да регламентира, че Габриел ще бъде външен министър, обясни съпредседателят на ПП-ДБ.

Бил съм премиер, знам, като такъм отговаряш за всички министерства, тази задача е тежка и не може да се съвместява, коментира Петков. Той даде пример, че в ЕС никъде няма съвместяване на постовете, а съветите заседават в различни формати. Затова България трябва да е добре представена във всички европейски формати.

Те трябва да продължат да бъдат добър тандем, каза Петков за Габриел и Денков. И даде пример, че само в 3 държави в света имало съвместяване на постове.

Не мисля, че това ще счупи сглобката, допълни той. В момента партньорите мислели как да направим така, че да има минимални трусове и промени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук