„Ключовата точка 6“ е условието на Денков и ПП-ДБ преди оставката

0

Премиерът Денков отчете, че за изминалите 9 месеца са изпълнени всички ангажименти от правителството. И припомни, че подадената от него оставка е в духа на поетия ангажимент от подписаната декларация между парламентарните групи на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отпреди девет месеца, чиято основна задача е била да се излъчи стабилно правителство, около което да се сформира конституционно мнозинство.Денков призова за незабавно започване на преговорите и ротацията да се осъществи. Той добави, че прогнозите за фалит на държавата не са се сбъднали и няма да се сбъднат.

Въпреки че диалогът между партиите, които стоят зад това правителство не веднъж бе взривяван и блокиран, досега се изпълняват всички точки, остава ключовата 6 точка – да се създаде механизъм за регулацията на регулаторните органи, начело с личности с най-високи професионални и морални качества“, каза от трибуната на парламента премиерът в оставка.

Според „Възраждане“ държавата е унищожена заради политическо шарлатанство.

„Имаме коалиция – явна, неприкрита, гордееща се, с участието на ДПС, ПП-ДБ, ГЕРБ. Гордеят се, че управляват заедно, като ги питат – те казват: „Какво искате „Възраждане“ ли да дойде да управлява“. Не за Еврозона, не за Шенген, има пазарлъци кой какво ще овладее“, каза Цончо Ганев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук