Кои са спряганите имена за министри в служебното правителство на Главчев

0

В неплатен отпуск излезе председателят на Сметната палата Димитър Главчев, за да подбере министрите в своя служебен кабинет. Неизвестните около състава все още са големи, а до края на срока, който сам си постави остават 6 дни.

Кандидатът за премиер Димитър Главчев за сега запазва пълно мълчание. Вчера написа кратко във Фейсбук, че разговорите вървят добре и качи снимки на водопад, тъй като Главчев е любител на природата и планините и често показва в социалните мрежи преходите, които прави.

Друго очакваме да ни покаже скоро – кабинета. Къде реди правителството, как води преговорите – не е ясно. Нищо не е сигурно докато не получим официален списък с имената на министри в служебния кабинет. Разбира се в публичното пространство се завъртат имена, но дали реално това са потенциални министри или по-скоро първоаприлска шега – ще разберем скоро.

Спряганите имена: на Благомир Здравков за здравен министър, Мартин Захариев за министър на туризма и бившия кмет на Пловдив Здравко Димитров за министър на спорта. От настоящия състав на МС земеделския министър даде заявка, че би останал. Очакванията са и вътрешния министър да получи покана да остане на поста. А именно Министерството на вътрешните работи и на електронното управление са ключови за организацията на вота.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук