Косата на Кейт Мидълтън остава гъста и красива дори след химиотерапия

0
сн. БГНЕС

Тази събота принцесата на Уелс и съпруга на британския престолонаследник принц Уилям – Кейт Мидълтън – застана пред камерата за първата си публична поява за последните шест месеца.

Кейт и семейството присъстваха на парад по случай рождения ден на крал Чарлз III.

За никого не е изненада, че външният ѝ вид беше подробно анализиран от медиите и коментаторите в социалните мрежи като X.

Кейт изглеждаше отслабнала, но забележително здрава за човек, който се бори с толкова сериозна диагноза.

Преди три месеца Кейт разкри, че е диагностицирана с рак и в момента се подлага на превантивна химиотерапия. Макар че засега не се разкриват подробности за вида на рака, химиотерапията, на която се подлага, е свързана с редица предизвикателни странични ефекти.

„Имам добър напредък, но както всеки, който преминава през химиотерапия, знае, има добри и лоши дни„, пише Кейт в Instagram на 14 юни. „В тези лоши дни се чувстваш слаб, уморен и трябва да се отдадеш на почивката на тялото си. Но в добрите дни, когато се чувстваш по-силен, искаш да се възползваш максимално от това, че се чувстваш добре.“

Тя добави: „Лечението ми продължава и ще продължи още няколко месеца. В дните, в които се чувствам достатъчно добре, за мен е удоволствие да се занимавам с училищния живот, да отделям лично време за нещата, които ме зареждат с енергия и позитивизъм, както и да започна да върша малко работа от вкъщи.“

Едно от нещата, върху които хората се фокусираха, освен фигурата и тоалета на Кейт, беше косата ѝ. Косата на принцесата винаги е изглеждала гъста и здрава, но един от най-често срещаните странични ефекти при химиотерапия е интензивният косопад.

Независимо от това, нейната изглеждаше също толкова добре, колкото винаги. Принцесата я носеше вдигната на сложен и елегантен кок.

Непроменената красота на косата й предизвика учудването на коментатори в Х. 

„Тя не изглежда по-различно от това, което изглеждаше преди 6 месеца! Всъщност тя изглежда твърде здрава за болен човек, който си е взел 6 месеца почивка „, написа @AmbikQueen.

Страничните ефекти на химиотерапията включват умора, стомашно-чревни ефекти, гадене и др. Химиотерапията може да причини най-вече косопад.

Обикновено той започва около три-четири седмици след химиотерапията и продължава по време на цялото лечение.

Хората обикновено забелязват загубата на коса, след като около половината е опадала.

Съществуват съвети как да се справите със страничните ефекти на агресивното лечение – Устройствата за охлаждане на скалпа са вариант за запазване на косата по време на химиотерапията. Те намаляват притока на кръв към скалпа и ограничават количеството циркулираща химиотерапия, която достига до фоликулите на косата, като ги предпазват от някои от вредните ефекти на химиотерапията.

Полезни съвети за хора – като Мидълтън – подложени на химиотерапия, включват фокусиране върху пет ключови области, за да се справят по-добре с лечението. Те включват фокусиране върху доброто психично здраве, поддържане на чувство за личен живот, здравословна диета и физически упражнения и разчитане на помощ от страна на болногледач.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук