Край на протестите на фермерите и превозвачите в Румъния

0
сн. АП

Румънският премиер Марчел Чолаку се споразумя с фермерите и превозвачите за прекратяване на протестите. Това стана на среща в сградата на правителството на площад “Виктория” в Букурещ, информират от правителствената пресслужба. 

Подписаното споразумение предвижда в понеделник, 5 февруари, с решение на министър-председателя Марчел Чолаку да бъде създадена междуведомствена комисия, която да анализира и намери най-добрите решения за исканията на протестиращите.

Комисията ще бъде съставена от представители на ресорните министерства и земеделски производители и превозвачи. Всеки министър ще назначи държавен секретар от своите подчинени, който ще бъде част от комисията и ще се занимава с докладваните проблеми. 

Конкретните казуси, които касаят дадена област, ще се управляват на ниво ресорно министерство, съвместно със социалния партньор. Целта на комисията е да разреши жалбите на земеделски производители и превозвачи и да изготви конкретни предложения за решения за въпросните икономически сектори.

Решението на премиера Марчел Чолаку относно създаването на този междуведомствен комитет ще бъде публикувано в понеделник, 5 февруари, в Държавен вестник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук