Лена Бориславова: Голяма част от решенията на Борисов не се взимат от него, а от Пеевски

0
сн. БНТ

„Голяма част от решенията на Борисов не се взимат от него лично, а от Пеевски“, заяви Лена Бориславова в студиото на „Панорама“.

„Когато в хода на преговорите имаше настояване от страна на ГЕРБ за включване изрично на текст, осигуряващ квота при избора на регулаторите в полза на ДПС, г-н Кирил Петков направи логичната стъпка и научения урок от последните 9 месеца, че, ако искаме тази квота да не се случи и да не е в текста на споразумението, за да могат ГЕРБ да се съгласят г-н Петков разговаря с г-н Пеевски“, допълни Бориславова.

Деница Сачева от ГЕРБ категорично опонира на казаното от нея и каза, че „никога не е говорено за квоти“.

Лена Бориславова убедено заяви, че служебен премиер ще има и Конституционните промени не създават хаос.

„Тежкият въпрос обаче, който тегне висне и тегне над президента и той го осъзнава, именно затова е тази негова остра реакция е, че той трябва да направи избор и избор има“.

„Ние минахме добросъвестно през преговорите. Видяхме, че съгласие за промяна не се постига, казахме накрая и призовахме съвсем открито, за което бяхме упрекнати от доста от нашите симпатизанти, че трябва да се върнем на масата, да си спазим дадената дума и да направим кабинет“, обясни Лена Бориславова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук