Лена Бориславова няма имунитет, но е готова да се откаже от него

0

Бившият говорител на правителството на Кирил Петков – Лена Бориславова обяви, че е готова да се откаже от имунитета си, ако той се окаже пречка за разследване. 

Вчера стана ясно, че от миналия август прокуратурата води дело за документно престъпление, свързано с освобождаването на Кирил Петков като член на Управителния съвет на Сдружение „Да опазим Корал“.

Преди дни сайтът „Биволъ“ излезе с публикация, че Петков е станал служебен министър на икономиката след подаване на фалшифицирани документи и фактическа измама, представени в Агенцията по вписванията от Лена Бориславова. 

Днес в социалните мрежи Бориславова написа, че предстои истината за случилото се и за сигналоподателите на ДАНС да стане явна в съдебната зала. „Уважавам разследващата журналистика и сдруженията с каузи – само е тъжно, когато всичко е с предизборни цели“, пише още тя.

В момента Лена Бориславова няма имунитет, тъй като ПП-ДБ все още не са обявили кандидат-депутатските си листи. От формацията уточниха, че все още не е ясно дали Бориславова ще бъде кандидат за народен представител.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук