„Луфтханза“ предупреди пътниците да не идват на летищата по време на утрешната стачка

0
сн. АП

Пътниците, чиито полети с „Луфтханза“ (Lufthansa) са били отменени заради утрешната стачка на наземния персонал, не трябва да идват на летищата, тъй като няма да бъдат обслужени, съобщи германският превозвач, цитиран от ДПА.

„Заради стачката гишетата за промяна на резервациите за съжаление не работят“, написа „Луфтханза“ на страницата си. Промяната на полетите е възможна онлайн на lufthansa.com или в мобилното приложение. Билетите за вътрешните полети ще бъдат преобразувани във ваучери за билети за влак.

Наземният персонал на авиокомпанията ще стачкува утре по призива на синдиката „Ферди“, а най-засегнати ще бъдат летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин и Дюселдорф.

Стачката ще започне в 4 ч. местно време и ще продължи до 7:10 ч. в четвъртък сутринта.

„Луфтханза“ очаква 80-90 на сто от полетите, насрочени за утре, да бъдат отменени, което ще засегне около 100 000 пътници.

Стачката е в отговор на продължаващите преговори на синдиката за заплатите на 25 000 души наземни служители в „Луфтханза“, „Луфтханза техник“ (Lufthansa Technik) и „Луфтханза карго“ (Lufthansa Cargo).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук