Лятна диета: Как да се храним, за да имаме красива и свежа кожа 

0
Beautiful smiling woman with clean skin, natural make-up, and white teeth on grey background
  • 1. Лятна диета: Как да се храним, за да имаме красива и свежа кожа (СНИМКИ)Първо и много важно е да пиете много вода! Това е един от най-лесните и най-ефективните начини да се грижим за кожата си. Тези, които консумират достатъчно вода всеки ден, са по-малко предразположени да страдат от бръчки или белези от акне.
  • Тъмнозелените зеленчуци са много полезни за кожата заради калция и желязото, които съдържат. Спанакът задължително трябва да влезе в менюто ви за красота. Той е богат на бета-каротин, който е необходим за възстановяването на тъканите.2. СпанакТъмнозелените зеленчуци са много полезни за кожата заради калция и желязото, които съдържат. Спанакът задължително трябва да влезе в менюто ви за красота. Той е богат на бета-каротин, който е необходим за възстановяването на тъканите.
  • Младостта, с която ще ви зареди, се дължи на лутеина, калия, фолиевата киселини и фибрите в него. Помага за намаляване появата на бръчки. Богат източник е на антиоксиданти, които се борят с вредното въздействие на свободните радикали.3. СпанакМладостта, с която ще ви зареди, се дължи на лутеина, калия, фолиевата киселини и фибрите в него. Помага за намаляване появата на бръчки. Богат източник е на антиоксиданти, които се борят с вредното въздействие на свободните радикали.
  • Друг зеленчук от групата на тъмнозелените. Броколите съдържат не само протеини и фибри, но също така са богат източник на витамините А, С и К, калций и фитоестроген.4. БроколиДруг зеленчук от групата на тъмнозелените. Броколите съдържат не само протеини и фибри, но също така са богат източник на витамините А, С и К, калций и фитоестроген.
  • Може да се предполага, че има пряка връзка между редовната консумация на броколи и забавяне на свързаните с напредване на възрастта увреждания на тъканите и органите.5. БроколиМоже да се предполага, че има пряка връзка между редовната консумация на броколи и забавяне на свързаните с напредване на възрастта увреждания на тъканите и органите.
  • Ако кожата ви е склонна към възпаления, акне или черни точки, добавете лимона към храненето си. Той е изключително подходящ за борба с тези вредители, тъй като има високо съдържание на витамин С, който поддържа еластичността на кожата и одобрява устойчивостта към инфекции.6. ЛимонАко кожата ви е склонна към възпаления, акне или черни точки, добавете лимона към храненето си. Той е изключително подходящ за борба с тези вредители, тъй като има високо съдържание на витамин С, който поддържа еластичността на кожата и одобрява устойчивостта към инфекции.
  • Сутрин чаша топла вода с лимон прави чудеса вас и кожата ви.7. ЛимонСутрин чаша топла вода с лимон прави чудеса вас и кожата ви.
  • Ликопенът е друга съставка в храната, която е необходима за здравето и младостта на кожата. Това е каротиноиден пигмент, който придава специфичния цвят на някои плодове и зеленчуци. Намира се най-вече в доматите. Ликопенът, които се съдържа в доматите, подобрява способността на кожата да се предпазва от вредните UV лъчи.8. ДоматиЛикопенът е друга съставка в храната, която е необходима за здравето и младостта на кожата. Това е каротиноиден пигмент, който придава специфичния цвят на някои плодове и зеленчуци. Намира се най-вече в доматите. Ликопенът, които се съдържа в доматите, подобрява способността на кожата да се предпазва от вредните UV лъчи.
  • Тъй като е богат на витамини А и С, това го прави полезен, като намалява стареенето на кожата и премахва кожните несъвършенства. Високото съдържание на калий и фосфор в червения сок на домата помага за облекчаване на симптомите на стрес и умора, както и за облекчаване на мускулни спазми и крампи.9. ДоматиТъй като е богат на витамини А и С, това го прави полезен, като намалява стареенето на кожата и премахва кожните несъвършенства. Високото съдържание на калий и фосфор в червения сок на домата помага за облекчаване на симптомите на стрес и умора, както и за облекчаване на мускулни спазми и крампи.
  • Друг източник на ликопен са динята, червеният грейпфурт и гуавата. Динята съдържа необходими за здравето вещества, като калий, витамин А, витамин С, които са и добри антиоксиданти и допринасят за регулиране на теглото. В динята се съдържа два пъти повече ликопен в сравнение с домата, което е невероятно за кожата, защото има и антистареещ елемент. Освен това помага в засилването на имунната система, неутрализирайки свободните радикали.10. ДиняДруг източник на ликопен са динята, червеният грейпфурт и гуавата. Динята съдържа необходими за здравето вещества, като калий, витамин А, витамин С, които са и добри антиоксиданти и допринасят за регулиране на теглото. В динята се съдържа два пъти повече ликопен в сравнение с домата, което е невероятно за кожата, защото има и антистареещ елемент. Освен това помага в засилването на имунната система, неутрализирайки свободните радикали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук