Медиана: ПП-ДБ изпада на четвърто място след ГЕРБ, Възраждане и ДПС

0

Агенция Медияна излезе с резултати от най-новото си проучване за обществените нагласи за предстоящите избори. Изследването е проведено в периода – 12-18 май 2024 г. с 978 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. 

Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.

Изследване на агенция „Медиана“ отрежда на ГЕРБ-СДС първа позиция при избори днес и им дава сериозна дистанция пред всички останали – 27,5% от заявилите, че ще гласуват биха дали гласа си за коалицията.

Втори вече са „Възраждане“ с 15,7%.

ПП-ДБ са на четвърта позиция с 13,7% след ДПС (14,2%). 

Сигурни за присъствието си в следващия парламент могат да бъдат и БСП (9%), и ИТН (6,2%). 

Още три формации запазват сериозни шансове за влизане в парламента – „Синя България“, „Левицата“ и „Солидарна България“. 

На тези избори можем да очакваме отново ниска изборна активност, като пред урните ще застанат между 2,5 – 2,7 млн. избиратели, заключават от „Медиана“. 

Резултатите от това изследване на са прогноза, а отразяват моментната картина на обществено-политическите нагласи в страната три седмици преди изборите, посочват от агенцията.

* Изследването е проведено в периода – 12-18 май 2024 г. с 978 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук