Мерки срещу отпадането на деца от образователната система през новата учебна година ще бъдат обсъдени от няколко институции

0

Мерки за обхващане, включване и предотвратяване на отпадането на деца и ученици от образователната система за предстоящата учебна 2023/2024 г. ще бъдат обсъдени от представители на правителството и няколко институции днес, съобщиха от пресслужбата на правителството.

По темата в Министерския съвет ще заседава Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Участие ще вземат премиерът акад. Николай Денков, представители на министерствата на образованието и науката, на труда и социалната политика, на вътрешните работи, на здравеопазването, на регионалното развитие и благоустройство, на финансите, както и на Държавната агенция за закрила на детето, на Агенцията за социално подпомагане, на Националното сдружение на общините в Република България, а също и областни управители.

Мерките ще бъдат представени на пресконференция след заседанието на Координационното звено.

С решение на правителството допълнителни средства за назначаване на образователни медиатори, социални работници и помощници на учителя ще се отпускат при финансирането на детските градини и училищата с концентрация на деца и ученици от уязвими групи от 1 юли 2023 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук