„Мис Силикон“ с кокаин зад волана и 5 нарушения – какво я очаква?

0

Най-малко пет нарушения се виждат в клипа, публикуван от „Мис Силикон“, извън доказаното шофирането под въздействие на кокаин, обяви Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

„Тя говори по телефона, което е забранено. Шофира без колан. Има домашен любимец в скута си, което е изключително опасно. Освен това шофира без ръце. Всичко това са груби нарушения на правилата за движение по пътищата“, поясни той пред bTV.

Припомняме, че преди дни „Мис Силикон“ Катрин Йорданова публикува поредното видео в социалните мрежи, в което шофира с превишена скорост в София, а на стъклото на автомобила се забелязва стикер с надпис „Република България – Народно събрание“, който обикновено имат депутатските автомобили.

„У нас е регламентирано, че на предното стъкло на автомобила може да има само позволените от закона стикери – например такъв за Гражданска отговорност. Дали стикерът на Народното събрание на колата е автентичен – това ще се установи от други органи. Ако автомобилът не е неин, то тогава отговорността трябва да се търси от някои друг“, посочи още Тодоров.

Миналия месец Катрин Йорданова пак публикува видео, в което шофира с близо 260 км/ч по магистрала „Тракия“.

Той коментира, че евентуалното наказание „Мис Силикон“ ще бъде много строго – за шофиране под въздействието на наркотици се отнема автомобила.


„Ако автомобилът не е неин, левовата му равностойност трябва да се плати от реалния собственик. Той ще бъде лишен от шофьорска книжка и ще плати глоба от 2000 лв.“, поясни още Тодоров.

Според него Пътна полиция е с ограничени правомощия, когато става дума за заснети в клип нарушения на закона.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук