Младен Маринов: Докато Бойко Рашков бе силов вицепремиер, МВР се разпадна

0

Позиция на Младен Маринов, депутат от ГЕРБ-СДС, Фейсбук:


Разбиването на системата за сигурност и разпадът в МВР, докато лицето Бойко Рашков бе силов вицепремиер и министър, вече дава резултати. Концентрация на мигранти в столицата, „разливането“ им в централните части и зачестяване на случаите на насилие, в които основни „герои“ са именно мигрантите.
За пореден път софийският кмет Васил Терзиев се държи като случаен наблюдател, когато столицата има сериозен проблем със сигурността – нападенията на мигранти над столичани. Съгласно чл. 44 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Терзиев „отговаря за опазването на обществения ред, като за осигуряването му издава писмени заповеди, задължителни за началниците на съответните структури на Министерството на вътрешните работи“.
👉 Да сте чули Терзиев да е издал такава заповед на СДВР относно агресията на мигрантите? Аз определено не съм чул такова нещо…
👉 Да сте чули Терзиев да е разпоредил засилени патрули на Общинска полиция по бул. „Витоша“ и останалите централни части на града? Едно време, при „лошата“ Фандъкова Общинска полиция и СДВР работеха рамо до рамо, за да гарантират сигурността на софиянци и гостите на столицата.
👉 Да сте чули Васил Терзиев и Борис Бонев да са предложили разширяване на системата за видеонаблюдение в София? Няма и да го чуете, защото толкова си могат…
Вярвам в професионализма на колегите от СДВР, че и този път ще се справят с мигрантските набези в центъра на София. Защото вече сме го правили заедно преди години. Но СДВР не трябва да бъде оставяна сама да се справя с резултатите от Рашковите безобразия. Необходима е ясна и цялостна визия на всички институции, ангажирани със сигурността на софиянци!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук