Мона Лиза ще има собствена зала в Лувъра

0
сн. Пиксабей

„Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи, най-известният портрет в света, може да получи собствена зала в Лувъра, разкри директорката на музея.

Подобен ход би дал на посетителите, много от които посещават Лувъра само заради емблематичната картина, по-добро изживяване, каза Лоранс дьо Кар пред телевизия France Inter. „Винаги е разочароващо, когато не дадете на посетителите възможно най-доброто посрещане и това е случаят с Мона Лиза“, каза тя. „Днес ми се струва необходимо едно по-добро решение“, каза тя и добави, че музеят е в контакт с министерството на културата относно потенциални решения.

Лувърът, най-популярният музей в света, посрещна близо 9 милиона посетители през 2023 г. Дьо Кар каза, че 80 процента от тях или 20 000 души на ден често си правейки селфита пред Джокондата.

Мона Лиза в момента е изложена в Salle des Etats (Державната зала) на Лувъра, най-голямата в музея, в защитна стъклена витрина, но шедьовърът на Да Винчи не е сам там. Картината е придружена от произведения на венециански майстори от 16-ти век, а от другата страна на залата виси най-голямата картина на Лувъра „Сватбата в Кана от Паоло Веронезе“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук