Нанков: От ГЕРБ сме коректни и спазваме обещанията си, очакваме същото от ПП – ДБ при ротацията

0
сн. БГНЕС

От ГЕРБ сме коректни и спазваме обещанията си, очакваме същото от ПП – ДБ при ротацията, заяви в публикация във Фейсбук депутатът от ГЕРБ – СДС Николай Нанков, председател на парламентарната комисия по регионално развитие.

Той даде пресен пример с гласуването на приоритетния за съпредседателя на ПП Кирил Петков законопроект, ограничаващ застрояването на 500 метра от трите плажа за природосъобразен туризъм – “Иракли”, “Бяла – Кара дере” и “Корал” (регионалната комисия бе водеща при разглеждането на този законопроект – б.р.).

„Интересен детайл е, че в подкрепа на отделните параграфи на законопроекта гласуваха много повече (средно 18) депутати от ГЕРБ-СДС, а над 20 от общо 63 депутати от ПП-ДБ не подкрепиха текстовете на закона на началника си“, написа Нанков в социалната мрежа.

Ето и пълния текст на публикацията му:

„Народът е рекъл: Казана дума – хвърлен камък!
Днес ние от ГЕРБ отново доказахме, че държим на мъжката си дума и спазваме поетите ангажименти. Парламентът прие приоритетния за съпредседателя на ПП Кирил Петков законопроект, ограничаващ застрояването на 500 метра от трите плажа за природосъобразен туризъм – “Иракли”, “Бяла – Кара дере” и “Корал”.
Интересен детайл е, че в подкрепа на отделните параграфи на законопроекта гласуваха много повече (средно 18) депутати от ГЕРБ-СДС, а над 20 от общо 63 депутати от ПП-ДБ не подкрепиха текстовете на закона на началника си.
Ние от ГЕРБ имаме принцип да не се месим във вътрешнопартийни проблеми. Който трябва, ще си направи извода – саботаж ли е това, умора ли, несъгласие с приоритетния за съпредседателя им закон…
Но така, както ние сме коректни и спазваме думата си, очакваме същото и от ПП-ДБ при предстоящата ротация. Споровете са излишни. Народът е мъдър: Казана дума – хвърлен камък!“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук