Николай Денков: Мария Габриел ще е готова с прегледа на управленската програма в понеделник

0
сн. БГНЕС

Премиерът Николай Денков потвърди, че вчера е разговарял с вицепремиера Мария Габриел. Тя ще бъде готова с прегледа на изпълнението на управленската програма в понеделник. След това те ще обсъдят състава на Министерския съвет и тогава може да продължи дискусията с лидерите на партиите, които подкрепят кабинета.

По отношение на разговорите за ротацията  – трябва да бъде запазен добрият и конструктивен тон с Мария Габриел, за да има доверие и да продължи съвместната работа, отбеляза Денков:

„Така че същината на разговорите в момента, като тя е много повече в парламента, е дали ще има съгласие да се довършат реформите, които започнаха преди двете месеца, свързани с правосъдната система, с външнополитическите приоритети, с регулаторите, от които буквално зависи живота на всеки българин и бизнеса на всеки един човек, който се опитва да прави бизнес в България. Ако ние видим, че можем да работим позитивно, ще се опитаме да го направим“.

На въпрос забелязва ли близост между ГЕРБ и ДПС Денков посочи:

„Това, което виждаме през последния период е, че има разбирателство между тези две партии. Дали това разбирателство стига дотам да отидем сега на избори, не мога да кажа. Това трябва да го решат те. Това, което мога да кажа е, че правителството има смисъл да съществува, само ако изпълнява приоритетите, заради което е създадено“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук