Нинова иска оставката на шефа на парламента 

0

Корнелия Нинова поиска оставката на председателя на парламента Росен Желязков заради негова заповед, която ограничава свободата на изразяване на депутатите. 

За да се срещаме с външни лица или с вас, ние трябва да искаме разрешение от председателя на Народното събрание“, възмущава се Корнелия Нинова. Тя коментира забраната да се допускат външни хора до парламентарните зали и провеждането на срещи и кръгли маси преди началото на днешното заседание на парламента. Председателят на парламента нарежда брифинги, кръгли маси с журналисти и външни лица да се случват само с мотивирани искания на председателя на партията. 

Нинова направи това изказване, след като вчера заяви, че днес в 11 часа, ще организират в парламентарна зала представяне на доклада за „Боташ“, който тя се закани, че ще бъде даден на прокуратурата. 

„Ако ни спрат тук, ако не ви допуснат до залата, ще го направим на тротоара. Това е безпрецедентно!“, продължи тя, обръщайки се към медиите. 

„Затвориха парламента за един месец, затвориха устата на опозицията. Искаме му оставката!“, посочи още Нинова, заявявайки, че искат оставката на председателя Росен Желязков. 

„Тези хора минаха абсолютно всякаква граница“, възмути се тя. По думите ѝ става въпрос за силово налагане на цензура и ограничаване на правото на депутатите да говорят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук