Нова атака с дронове и експлозии в Одеса, Зеленски отхвърли призив на папа Франциск

0

Украинският черноморски град Одеса отново е атакуван с дронове. Сирените бяха задействани в 02.30 ч., съобки кореспондентът на БТА Светлана Драгнева. 

„Жителите на Одеса и Одеска област да се укрият до отбой на тревогата, важно е“, заяви председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в „Телеграм“.

Дроновете са много и летят на вълниот акваторията на Черно море, посочват местните медии.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски отхвърли призива на папа Франциск за мирни преговори с Русия, определяйки го като „виртуално посредничество“ от разстояние, предаде Ройтерс.

Зеленски не коментира пряко Светия отец или позицията му в редовното си вечерно видеообръщение, но намекна, че идеята на папата няма нищо общо с усилията на религиозните фигури в Украйна да помогнат на страната, отбелязва Ройтерс.

„Те ни подкрепят с молитви, с разговори и с дела. Това всъщност представлява връзката между църквата и народа“, посочи Зеленски. „А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи“, допълни украинският президент.

Швейцарската обществена телевизия в събота публикува на сайта си откъси от интервю с главата на Римокатолическата църква, записано миналия месец, в което той призова Украйна да „има куража да развее бялото знаме“ и да преговаря за прекратяване на войната с Русия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук