Новият управител на НЗОК подписва договор за управление

0

Новоизбраният управител на Здравната каса Станимир Михайлов ще подпише договор за управление на фонда.

Михайлов ще бъде начело на касата до 12 март 2025 година, предвижда решението на парламента, което беше обнародвано в Държавен вестник във вторник.

Бившият банкер Станимир Михайлов заема мястото на проф. Петко Салчев, който беше предсрочно освободен през януари. Михайлов беше единственият кандидат във втората процедура за избор на управител на Здравната каса.

Той беше предложен от парламентарната група на Продължаваме промяната-Демократична България и представен като човек с високи нравствени и морални качества при изпълнение на заеманите от него длъжности.

В хода на изслушването му пред здравната комисия депутати от ГЕРБ-СДС поискаха информация за подаването на декларация по Закона за мерките срещу пране на пари, с твърдение, че такава декларация не е подавана.

По-късно от ДАНС потвърдиха липсата на такава декларация, което е нарушение на закона. Въпреки това кандидатът не се оттегли от процедурата, а от ГЕРБ-СДС го подкрепиха при избора в пленарната зала.

Днес Надзорният съвет на Здравната каса ще одобри проекта на договора за управление на фонда до края на мандата, а след това Станимир Михайлов ще го разпише.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук