Няколко бюра за наборна военна служба в Русия са били атакувани с коктейли „Молотов“

0

Няколко бюра за наборна военна служба в Русия са били атакувани с коктейли „Молотов“, предаде ДПА, като се позова на руския информационен сайт „Шот“.

В пресцентъра на кметството на Санкт Петербург е била получена информация за арестуван мъж, който е хвърлил бутилка със запалителна течност по вратата на център за наборна служба в града. В интернет бяха разпространени кадри, за които се твърди, че са от нападението.

От събота насам е имало подобни атаки в градовете Подолск, Северодвинск, Казан, Калуга, Можайск, Воронеж, Омск и на полуостров Крим, пише ДПА.

Според сайтът „Москоу таймс“ само вчера е имало такива нападения в шест града.

В някои случаи извършителите са възрастни хора, твърдят местни медии.

Стайтът „Шот“ разказва в канала си в „Телеграм“, че 76-годишен жител на град Северодвинск е получил обаждане от украински телефонни измамници, които са го убедили, че в сградата на службата за военна регистрация има лица, „обвинени в държавна измяна“ и че тя трябва да бъде опожарена.

В събота около 20:00 ч. пенсионерът е отишъл с автомобила си до мястото, извадил е от багажника коктейл „Молотов“ и го е хвърлил през прозореца на службата, пише още „Шот“, като се позовава на свои източници. Опитът за палеж е бил неуспешен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук