Общо 325 служители са освободени или доброволно са напуснали Столичната община и районните администрации

0
сн. БТА

В предизборната си кампания кметът на София Васил Терзиев заяви, че няма да има „чистка“, но резултатите са по-различни от казаното. Общо 325 служители са освободени, също така има „епидемия от доброволно напуснали“, както Столична община, така и районните администрации. Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на брифинг в Oбщината.

По думите му тези освобождения са стрували на софиянци 1,4 млн. лв. обезщетение за заплати. Информацията е видна от отговора на кмета за това колко хора той е освободил – 110 души, а това е струвало 730 хил. лева или 10 % от служителите в Oбщината са били освободени, а над 10 % са освободените и в районните администрации, обясни Георгиев. 

Общинският съветник посочи, че в районите има кмет „рекордьор“ и посочи, че става въпрос за районния кмет в „Илинден“ Емил Бранчевски. Според Георгиев, в рамките на три месеца, в които Бранчевски е бил в отпуск или в болничен, районният кмет е освободил 20 души, което е струвало 70 000 лева.

Георгиев изтъкна, че е нормално кметът да работи със свой екип, но това е 1 % от общия списъчен състав на освободените или напуснали, всички останали са редови експерти, посочи още Георгиев. Триста двадесет и пет души души са останали без работа, за да намерят работа на 325 души на Промяната, коментира общинският съветник. 

Според Георги Георгиев за сметка на тези обезщетения кметът е можел да постои 30 или 40 детски площадки в кварталите. Много притеснителни са данните, че работата си губят хора, които са назначени много преди управлението на ГЕРБ, добави още той.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук